Lokaal nieuws vrijdag 19 mei 2023

Kunststof vloeren bezig aan een enorme comeback

Eén van de eerste dingen waar je naar kijkt als je een huis binnenloopt in Leeuwarden nadat je de buitenkant in ogenschouw hebt genomen, is de vloer. De vloer bepaald namelijk voor een groot gedeelte de sfeer in huis. Daarbij valt het op dat de kunststof vloer aan een enorme comeback bezig is. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er een enorme variatie aan kleuren en patronen voorhanden is. Dat kan de keuze soms best wel lastig maken. Eigenlijk kan een kunststof vloer zoals Pvc vloeren elk ander natuurlijk materiaal perfect nabootsen.

De Pvc-vloer kan werkelijk als basis voor elke stijl dienen. Doordat de Pvc-vloer van een hard soort kunststof gemaakt wordt gaat deze ondergrond lang mee en is bovendien makkelijk schoon te maken. WIl je een houtlook? Met Pvc kan het. Wil je de uitstraling van stoer beton? Met Pvc kan het! Wil je een natuurgetrouwe uitstraling van je vloer? Met Pvc kan het. Je ziet de variatie aan bedekking van de vloer is bijna onbeperkt.

Twee werelden

Met de kunststof vloer combineer je het beste uit twee werelden. Wil je bijvoorbeeld de warme sfeer van een houten vloer hebben dan biedt de kunststof vloer een uitgebreide collectie, die vaak niet van echt hout te onderscheiden is. Bij Pvc hoef je je geen zorgen te maken over modderschoenen, colavlekken of een smerige hond, dit soort vloeren is namelijk makkelijk te reinigen omdat Pvc waterbestendig is. Dus simpelweg een emmertje water en een dweil pakken en de vloer ziet er weer spik en span uit.

Gietvloeren

Een ander soort kunststof, met de verzamelnaam van gietvloeren, is veel in nieuwbouwhuizen te vinden is. Deze kunststof vloer maakt op dit ogenblik een enorme opmars mee. Dit heeft vooral te maken met de duurzaamheid van het materiaal. Je hebt er gauw zo’n twintig jaar lang plezier van. Daarnaast is het in veel verschillende tinten aan te leggen, is het slijtvast en makkelijk te onderhouden. Een gietvloer laat daarnaast ook geen water door, dus valt er een beker om of schud de hond zich even flink uit na een wandeling in een regenbui, dan is dat geen enkel probleem. Hoe komt het eigenlijk dat een gietvloer zo makkelijk te onderhouden is. Dat komt omdat het naadloos gegoten wordt. Hierdoor kan er stof en vuil in naden of kieren komen te zitten.

Veel kleuren

Het vooroordeel dat een betonlook gietvloer een saaie uitstraling heeft is beslist achterhaald. Binnen dit segment zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Dit komt omdat je de betonlook gietvloer helemaal naar eigen smaak kunt laten leggen. Daarbij is zelfs een combinatie van kleuren mogelijk. Je hebt de keuze uit meer dan honderd kleuren. Daar een combinatie van kleuren te maken creëer je een uniek en zeer bijzonder effect.

Epoxy vloer

Kies je voor een robuuste vloer die tegen een stootje kan, dan kom je waarschijnlijk uit bij de epoxy gietvloer. Deze vloer is geschikt voor hoge belasting. Vaak wordt dit soort vloeren toegepast in bedrijfsmatige omgevingen. Door de veelal unieke designs vindt het z’n weg ook steeds meer binnen nieuwbouwprojecten van woningen. Eén van de redenen is het feit dat de epoxy vloer perfect te combineren is met vloerverwarming.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leeuwarden.

Aanmelden