Specialisten

Onafhankelijk financieel adviseur met oog voor persoonlijk contact

Een persoonlijk, onafhankelijk adviseur op het gebied van hypotheken, verzekeringen en vermogensopbouw die met je meedenkt en tevens oog heeft voor duurzaamheid. Dat is Weisch Advies, het jonge bedrijf van initiatiefnemers Marco Weideman en Yvonne Schuts.

Zij verbonden de eerste drie letters van hun achternaam aan hun gezamenlijke bedrijf en staan daarmee klankmatig voor ‘wijs advies’. Marco startte in november 2020 zijn eenmanszaak, waarbij hij Yvonne in loondienst nam. Nu Yvonne haar vakopleiding tot financieel adviseur zo goed als afgerond heeft, is de organisatie in januari 2022 omgezet naar een vennootschap onder firma. Rond diezelfde tijd nam Weisch Advies zijn intrek in een kantoorruimte in het glazen kantorencentrum Crystalic in Leeuwarden.

Hoewel ze alle benodigde kwalificaties hebben, staan ze er niet alleen voor, want Weisch Advies heeft zich aangesloten bij Financieel Zeker. Deze organisatie is in betrekkelijk korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste franchiseketens in Nederland op het gebied van de financiële dienstverlening. Het geeft klanten eens te meer de zekerheid dat zij altijd het juiste, onafhankelijke advies krijgen. Onafhankelijk wil in dit geval zeggen dat de organisatie geen enkele binding heeft met een bank of geldverstrekker.

Persoonlijke benadering

“We onderscheiden ons met name door onze persoonlijke benadering”, zegt Marco Weideman. “Vooral op dat punt willen we het verschil maken. Hoewel we sinds begin dit jaar een eigen kantoor hebben, komen we het liefste bij de mensen thuis. Dat is informeler en vergroot de kans op diepgaande, persoonlijke gesprekken, waardoor je aanknopingspunten hebt om mensen nóg gerichter te adviseren. En we merken dat het mensen op hun gemak stelt als ze in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen praten over financiële zaken die van groot belang zijn voor hun toekomst.”

Een belangrijk pluspunt van de aansluiting bij Financieel Zeker is dat Weisch Advies een onafhankelijke keuze kan maken uit het aanbod van ruim veertig geldverstrekkers. “Dat vergroot onze mogelijkheden enorm. Zo kunnen we op basis van de informatie van onze klanten zelf gaan ‘shoppen’ op zoek naar de aanbieding met de beste rentepercentages en de gunstigste voorwaarden”, zegt Yvonne Schuts. “Dat geldt zowel voor hypotheken als voor verzekeringen.”

Duurzaamheid

Daarbij hebben de bij Financieel Zeker aangesloten bedrijven ook duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “We vinden dat oog voor het milieu en zorg voor de aarde steeds belangrijker wordt en bespeuren deze drijfveer ook bij onze klanten. Begrijpelijk en terecht, want alles wat we doen, nu en in de toekomst, heeft gevolgen op sociaal, economisch en ecologisch gebied. Concreet betekent het dat we de CO2-uitstoot van elk hypotheektraject compenseren door middel van het planten van twee bomen in onze omgeving. We schenken bij elke transactie twee boompjes, die de organisatie Trees for All op Nationale Boomplantdag aanplant. Onze klanten kunnen ook, mochten zij dit willen, de twee boompjes thuis ontvangen om in hun eigen tuin te planten. We noemen dat Feel Good Finance.”

24/7 bereikbaar

De persoonlijke benadering van Weisch Advies komt ook tot uiting in de bereikbaarheid. Marco: “We kunnen ons, naast de persoonlijke gesprekken, voorstellen dat mensen ook niet te lang willen blijven rondlopen met kleine, relatief eenvoudig te beantwoorden vragen. Daarom zijn we niet alleen op kantoortijden, maar ook in de avonduren en in het weekend bereikbaar als dat nodig is. In principe kunnen klanten ons elk moment van de dag, dus 24/7, bereiken via een appje of een telefoontje. De dienstverlening stopt bij ons niet zodra de hypotheek of de verzekering is afgesloten. Want naast ontzorgen vinden we ook een zorgvuldig afhandeling en het beantwoorden van vragen belangrijk. Als een klant tevreden is, geeft dat ons ook voldoening.”

Overwaarde

Het adviesaanbod van Weisch Advies omvat een breed scala: van de financiële mogelijkheden bij hypotheken en het afsluiten van de best passende verzekeringen tot adviezen om de financiële positie te verstevigen. “Soms kun je lopende hypotheken met een hoge rente afbetalen en oversluiten naar een nieuwe hypotheek met een lagere rente”, geeft Marco als voorbeeld. ”Of denk aan de overwaarde van woningen, die de laatste tijd in veel gevallen fors is toegenomen. Door de hypotheek daaraan aan te passen, kun je soms net die verbouwing realiseren waar je al lang van droomt. Uitgangspunt is altijd hoeveel maandlasten mensen financieel kunnen en willen dragen. Die lasten kun je vaak naar beneden bijstellen. Wij kennen de wegen om dat te doen, met inachtneming van ieders persoonlijke financiële omstandigheden en toekomstperspectieven. Dat vereist maatwerk, zeker. Maar dat kunnen we gelukkig bieden dankzij ons brede aanbod aan geldverstrekkers.”

Daarnaast houdt Weisch Advies contact met klanten op de momenten dat hun financiële omstandigheden veranderen. “Iedereen kan te maken krijgen met tegenvallers in het leven. Denk aan werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. We helpen je bij de vraag in hoeverre dat invloed heeft op de betaalbaarheid van je hypotheek. Of denk aan geld reserveren voor je oude dag, of het aflossen van een (studie)schuld.”

Bovendien volgt Weisch Advies de actuele ontwikkelingen op de financiële en de huizenmarkt op de voet. Om de kennis up-to-date te houden, volgen zij bijscholing en actuele cursussen. Weisch Advies heeft een aangesloten AFM-vergunning, is geregistreerd bij het KiFiD en Wft-gecertificeerd.

Weisch Advies
François Haverschmidtwei 2, 8914 BC Leeuwarden
T 085-3035843 (kantoor) Marco Weideman, T 0611600876
Yvonne Schuts, T 0651475925
info@weischadvies.nl / www.weischadvies.nl