Specialisten

Tres Jolie: een woonwinkel met passie en enthousiasme

“Ik doe alles op dit gebied met passie en enthousiasme”, zegt Ellen Klunder over haar woonwinkel Tres Jolie en de kleur- en stijladviezen die ze geeft. “Door me in te leven in de woonwensen van mijn klanten kan ik heel goed vertalen wat bij hen leeft. Ik ben bereid om daarin heel ver te gaan. Samen zoeken naar wat het beste bij hen past op het gebied van wanden, raambekleding en vloeren – daar ligt mijn hart, daar word ik heel blij van. En gelukkig worden mijn klanten dat ook.”

Tres Jolie is een woonwinkel in een fraai historisch pand in de binnenstad van Leeuwarden. Eigenaresse Ellen Klunder biedt een grote keuze aan meubelen, raambekleding, behang, vloeren en stijlvolle woonaccessoires. Tres Jolie ontwikkelde zich in de voorbije vijftien jaar geleidelijk tot een woonwinkel met Europese topmerken, zoals Pure&Original, BePureHome en Rebel Walls. De winkel vormt daarmee een inspiratiebron voor elke bezoeker.

Daarnaast zijn kalk- en krijtverven haar specialisme. Tres Jolie heeft collecties van Annie Sloan, Chalkpaint, Pure&Original en Carte Colori. Waarom specifiek dit segment? “Je kunt er heel veel kanten mee op, van landelijk tot modern, maar altijd met gevoel voor harmonie”, aldus Ellen. “Het is zowel strak als knuffelbaar, heeft een heel natuurlijke uitstraling en geeft een warm gevoel, alsof er een zachte deken om je heen valt.”

Topmerken

Ellen was altijd al bezig met interieurstyling, maar de liefde voor het vak bloeide op door een tweejarige beroepsopleiding binnenhuisarchitectuur op de onderdelen kleur, vorm en styling. Ze kreeg onder meer les van docent Hans Slim, de binnenhuisarchitect die bekend werd van de tv-reeks Eigen Huis & Tuin. “Van hem heb ik echt veel opgestoken. Die man was zó gepassioneerd, dat gaf me vleugels.”

Ellen geeft daarnaast ook kleur- en stylingadviezen, zowel in de winkel als aan huis. Dat kan naar keuze resulteren in een uitgebreid interieuradvies met een uitgewerkt plan, inclusief moodboard en 3D-visualisatie. Elk traject voor een interieuradvies begint met een vrijblijvend intakegesprek.

Bouwen aan vertrouwen

Ellen Klunder investeert in haar relatie met de klant. “Ik probeer vertrouwen op te bouwen en mensen te begeleiden en ontzorgen. Dat zit in me; ik ben een zorgzaam type, maar ook een perfectionist. Ik zoek samen met jou net zo lang door tot alles klopt.” Ze geeft een voorbeeld: “Als mensen in de winkel komen voor een blik verf, verkoop ik die niet zonder meer. Ik toon interesse, informeer naar wat je ermee wilt gaan doen: past de kleur bij de rest van het interieur, heb je de verfsoort met de juiste eigenschappen? Ik laat altijd kleurkaarten zien, geef uitleg en verwijs soms naar een instructiefilmpje. Ik verkoop geen verf, maar een gevoel, een uitstraling.” Daarnaast werkt ze met een select team van externe vakmensen, zoals stukadoors, monteurs, schilders en stoffeerders.

Uitbreiding en herschikking

Vanaf eind mei is de woonwinkel fors uitgebreid. Ellen huurde het naastliggende pand en voegt daarmee 76 vierkante meter winkeloppervlak toe aan de bestaande 110 vierkante meter. Tegelijkertijd vindt een herschikking plaats. “De vraag naar de verkoop van verven en raambekleding neemt toe”, legt ze uit. “Alle verfmerken, raambekleding en vloeren gaan naar het nieuwe gedeelte, waar ook de interieurcursussen en verfdemo’s plaatsvinden. De woonwinkel zelf krijgt een metamorfose. Naast de woonaccessoires breiden we uit met sieraden, tassen, kleding en cadeaus.” Overigens geeft ook de website een goede indruk van het aanbod bij Tres Jolie.


 
Tres Jolie - Interieur & Advies
St. Jacobsstraat 13, 8911 HR  Leeuwarden
T: 058-2120181 / M: 06-21551224
tresjolieinterieur@hotmail.com / www.tresjolieinterieur.nl